Amaly Osman Kaikella on syynsä

Maailma täynnä muusia

 

Satuin pohtimaan tässä taannoin muusia. Luovat ihmiset käyttävät tätä termiä ja ylpeänä esittävät maailmalle inspiraationsa lähteen. Muusiksi yleensä paljastuvat mallit tai malleiksi pyrkivät. Itse näen asian toisin. Olemme kaikki tiedostamatta muusia tai semimuusia jotka toimivat välimiehinä luomisprosessissa. Tästä syystä voimme kehittää itsetuntoamme sillä joku jossakin inspiroituu meistä mistä syystä toimimme katalysaattorina erilaisille uusille luoville ja vähemmän luoville projekteille. Omistamme jotakin joka on arvokasta luomistyön jatkumolle. Tähän ei pelkästään kuulu fyysinen olemus vaan henkinen,sielullinen ja mielikuvitukselliset ominaisuudet. 

Historia on ajan saatossa tämänkin todistanut. Tämä oivallus ansaitsee oman arvonsa sillä tarvitsemme toinen toisiamme. En unohda mainita miten muusaksi voi osoittautua tavoite/visio. Siihen tarvitaan joukko ihmisiä joilla on täydentäviä lahjakkuuksia ja ominaisuuksia tavoitteen saavuttamiseksi. Onnistunut tavoite on siten toiminut muusana. 

Luonto toimii inspiraationa lähinnä värien ja muotojen suhteen. Ihminen taas vaikuttaa monilla eri tavalla. Kokemuksesta voin sanoa että tapasin kerran kanssa matkustajanaisen jolla oli kauniin soinnukas nauruääni. Se oli hetkenpysäyttävä kokemus, sillä hänen upea ominaisuus voi laukaista inspiraation lähteenä esim. kirjailijalle, mainostajalle, äänistudiolle jne. En usko että kyseinen suomalaisnainen tiedostaa arvokkaasta ominaisuudestaan. Joten arvostakaamme ominaisuuksiamme jotka toimivat välineenä mestariteoksiin tai vähintäänkin originaaleihin tuotoksiin! Itsetunnon kohottamisruike annos kiittää ja kuittaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiva kun olet muusa. Jatka vain muusana olemista, kyllä se on antoisa osa olla muusana muille;)))

Käyttäjän amalyosman kuva
Amal Osman

Neuvoisin sinuakin sisäistämään tämän kaiken.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Älä opeta isääsi, sillä olen omaksunut sen jo pienestä pojasta saakka. Sitäpaitsi olemme molemmat aivan muusina.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Säveltäjä Tshaikovski kertoi menneensä joka aamu työpöytänsä ääreen klo 9.00 ja siellä "muusat jo häntä odottivat". Työskentely siis sai 'muusat' liikkeelle.

Eräs tunnettu artisti taas totesi oivaksi muusaksi sen, kun tuottajalta tuli puhelinsoitto.
Muusalla on monta olemusta... ;-)

Niko Sillanpää
Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Minulle tuli mieleen perunamuusi ensimmäisenä.

Käyttäjän amalyosman kuva
Amal Osman

Päivän naurut tuli naurettua! Toivoisin että ymmärrätte kirjoituksen merkityksen sillä aikomukseni oli saada ihmisten itsetunto koholle. Liikaa on negatiivisuutta eniten median myötä. Missä positiivisuus?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Minulle tuli mieleen vähän samantapainen assosiaatio. Vuonna 1978 meillä tehtiin Eino Leinosta kertova elokuva "Runoilija ja Muusa". Eino Leinoa esitti Esko Salminen ja L.Onervaa Elina Salo. Esko Salminen oli vähän ensi-illan jälkeen Kosmoksessa syömässä Wieninleikettä ja annokseenhan kuuluu perunamuusi. Naapuripöydästä kuului tokaisu "Kato. Runoilija ja muusia".

Käyttäjän amalyosman kuva
Amal Osman

Sullapa pitkä muisti jos muistat kuulopuheita 70 luvulta!

Viljo Häggman

Siksipä juuri perunamuussi pitäisi kirjoittaa kahdella ässällä. Sehän lausutaankin noin puolellatoista ässällä. Turun puolessa reilusti kahdella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Edellisiin kommentteihin viitaten täytyy todeta, että tuo otsikko "Maailma täynnä muusia" kyllä herättää jokaiselle lukijalle ensin ajatuksen perunamuusista, mutta sitä suuremmalla todennäköisyydellähän sitten tämä kirjoitus uteliaisuudesta luetaan.

Mielenkiintoisia ajatusrakennelmia sinulla kuitenkin ja hyvin esitettynä.

Käyttäjän amalyosman kuva
Amal Osman

Kiitoksia paljon Juha! Hyvä jos joku saa tästä jotain irti arkeensa. Tulevaisuus kiehtoo oivalluksia unohtamatta :)

Toimituksen poiminnat