Amaly Osman Kaikella on syynsä

Yhdenvertaisuuden uranuurtaja

 

Kulttuurineuvos Veijo Baltzar on ainoa henkilö Suomessa, jolla on yli puolen vuosisadan kokemusta ja tietoa Suomalaisesta kulttuurista ja Suomen vähemmistökulttuureista. Hänen elämäntyönsä paljastaa miten hän on edelläkävijä Suomen ja Euroopan laajuisessa kultturien välisessä dialogissa ja uudistamisessa. Tämän todistaa viime keväinen Euroopan omatunto –konferenssi, jossa tavoitteena oli monikulttuurisuuspolitiikan uudistaminen. Moni ei voi sanoa että on yhtä laaja-alaista kokemuspohjaa kuin Veijo Baltzarilla.

Olen nähnyt miten hänellä on oikea ja periksiantamaton ote paremman Suomen rakentamisessa. Niin hän on tehnyt melkein koko elämänsä. Hän on uranuurtaja yhdenvertaisuuden puolestapuhujana ja toimeksipanijana. Kampanjoidessa olen nähnyt että niin vähemmistöt kuin valtaväestö tukeutuvat häneen ja ymmärtävät Veijon arvon. Hän on oiva esimerkki ihmisestä, joka on kyennyt rakentamaan valtaväestön ja vähemmistön yhteistä suomalaista kulttuuria. Hän on kaikkien kulttuurien keskiössä.

Millainen Suomi olisi ilman Veijo Baltzarin yhteiskunnallista elämäntyötä? Uskon että huomattavasti puuttellisemmassa tilassa. Olen sitä mieltä että kulttuurineuvos Veijo Baltzar on Suomen ääni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat